St Agnes RC Primary School

Built around kids

Refurb creating Early Years and a new canopy

In winter 2018, SCABAL were approached by Brid McDaid, St Agnes’ Headteacher, to apply for LCVAP funding through the Diocese of Westminster (DoW) to make an Early Year’s Centre out of the passage between their existing nursery and reception classrooms, to fashion new flows between the two, to strengthen collaboration and manage staffing.

The funding bid succeeded in the spring and SCABAL’s bold, low-cost makeover of this inter-war school building, is soon to be completed.

The new pink open GRP canopy replaces the tired old bus-stop acrylic one and, with soft playground surfacing, enables outdoor play all children from both classrooms come rain or shine.

At the other end of the school,  the newish hall’s hopeless acoustics are tackled using sound absorbing sky-panels fixed high on the walls and ceiling.

Service: Architects RIBA Stages 0-6

Location: Rainhill Way, London, UK

Client: The Diocese of Westminster

Cost: £200,000

Areas: GFA 255 m2

Dates: In Progress – December 2019

To Live In   To Learn In   To Work In   To Play In